Pilates: a lifelong experience

Hoewel de naam Pilates lang geleden nog wel enige uitleg behoefde, is deze bewegingsvorm in Nederland nu al ruim 20 jaar een begrip.

Als je deze site bezoekt ben je vast al bekend met het oefeningenprogramma dat is ontworpen door de man die zijn tijd ver vooruit was: Joseph Pilates. Bij het ontwikkelen van zijn toen ook nogal Spartaanse methode, werd hij altijd ondersteund door zijn strenge vrouw Clara.

Pilates is een combinatie van kracht, ademhaling, souplesse, lichaamsbewustzijn, en niet in de laatste plaats een sterke rug, buik, borst en romp (de core).

Toch is Pilates meer dan dat, getuige alleen al de meer dan 10 verschillende stromingen aan Pilates die er inmiddels zijn. We laten je daar op deze website graag mee kennismaken.

En bij PCN geven we ook graag het woord, in dit geval blog, eens aan een ander. Heb jij een bijzondere ervaring, verhaal, anekdote of specifieke benaderingswijze over Pilates, stuur ons dan je tekst. We beoordelen deze en reageren er op en na wederzijdse goedkeuring, maken we leden graag deelgenoot van jouw verhaal.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©[2017] Pilates Community Nederland is onderdeel van Pilates United.

Voor vragen over of aan PCN kan contact worden opgenomen via info@pilatescommunitynederland.nl of telefonisch op 06-11358246.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account